Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 11.

Image

A város közterületein a lakossági parkosítási törekvéseket, valamint az intézmények zöldfelületeinek gondozását immár ötödik éve támogatja a város, így idén tavasszal is meghirdette Székesfehérvár Városgondnoksága a "Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért" elnevezésű közterületi és intézményi növényültetési pályázatot.
Tovább...
 
Székesfehérvár és Pozsony  újjáéledő kapcsolatok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 09.
A Krajczáros Alapítvány szervezésében nyílt első világháborús kiállítás csütörtökön Pozsonyban, a Zichy palotában. Erre Székesfehérvárról is többen kiutaztak a szlovák fővárosba, köztük dr. Cser-Palkovics András polgármester. A pozsonyi program alkalmat adott arra is, hogy a két város hivatalosan ismét felvegye a kapcsolatot. Székesfehérvár számára nagy megtiszteltetés, hogy egy fővárossal ápolhat testvérvárosi kapcsolatokat és töltheti meg élettel, programokkal a két város együttműködését.
Tovább...
 
Átadták a Székesfehérvár Fejlődéséért Ösztöndíjakat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 09.

Image

Harmadik alkalommal ítélt oda ösztöndíjat négy tehetséges, székesfehérvári fiatal részére a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. A Városházán vehették át a díjazottak a támogatás elnyerését igazoló dokumentumokat. A kiválasztás szempontjait Laufer Tamás elnök ismertette, az ösztöndíjasokat Égi Tamás alpolgármester köszöntötte.
Tovább...
 
15 ezerszer a Föld körül Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2015. március 06.

Image

Az első magyar mesterséges hold, a Masat-1 nemrégiben fejezte be égi pályafutását. Három hónapra tervezték és majd' három évig keringett a Föld körül. A program eredményeiről tart előadást a TIT-ben 2015. március 10-én, kedden, 17 órakor Horváth Gyula, a projekt vezetője
Tovább...
 
Konzultáció a megújuló szociális támogatásokról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 06.

Image

Új szociális támogatási rendszer lépett életbe 2015. március 1-jétől. A módosításoknak köszönhetően a támogatások igazságosabbá és átláthatóbbá válnak, emellett elejét veszik a korábban gyakran tapasztalt, segélyekkel való visszaéléseknek – hangzott el az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága által szervezett országjáró konzultáció székesfehérvári rendezvényén. A programot megelőzően Czibere Károly szakállamtitkár és Brájer Éva alpolgármester adott részletes tájékoztatást a települési támogatások rendszerének átalakulásáról.
Tovább...
 
Tűzoltó kiállítás és nyitott tanítási órák Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 06.

Image

"Tűzoltás régen és most" címmel nyílik kiállítás a megújult tűztoronyban március 6-án, pénteken Csákváron. A tárlat a Csákvári Tűzoltó Egyesület és a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület közös rendezvénysorozatának része. A két szervezet a gyerekek tűzvédelmi ismereteinek bővítésére nyitott tanítási órákat hirdetett meg, amelyre várják az érdeklődő osztályok jelentkezését.
Tovább...
 
Összefogás a beteg kisfiúért Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 05.

Image

Egy beteg velencei kisfiú gyógykezelését támogatja, segíti minden eszközzel Velence város polgármestere. Koszti Andrásnak fontos az általa irányított település fejlődése, épülése-szépülése, így az ott élő emberek gondjai sem mellékesek számára, éppen ezért tesz meg mindent az 5 éves, születése óta beteg Szomor Csongor gyógykezelésének érdekében. A városvezető -egyebek mellett- neves sportegyesületek, szövetségek, önkormányzatok segítségét is kérte, akik közül nagyon sokan már a nemes ügy elkötelezett támogatóvá váltak.
Tovább...
 
Konferencia a biztonságos fűtésről és az önkéntes szerepvállalásról Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 04.

Image

„Állampolgáraink biztonságáért” címmel szakmai napot és konferenciát szervez a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság március 12-én és 13-án Velencén. A rendezvényen a különböző fűtési rendszerek biztonságos, egészséget nem veszélyeztető üzemeltetéséről, valamint az önkéntesség, a civil szféra és a hivatásos szervek kapcsolatáról hallhatnak tájékoztató előadásokat az érdeklődők. A részvétel a konferencián térítésmentes.
Tovább...
 
Évet értékelt a rendőrkapitány Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 04.

Image

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője megtartotta évértékelőjét.
Tovább...
 
Stabil városi költségvetés, folytatódó körzeti fejlesztések Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Stettler Zsuzsanna   
2015. március 04.

Image

Az idei esztendőben is fontos fejlesztések szolgálják a 3. számú választókörzetben élőket. Megkezdődik a Királysoron található Fűtőerőmű kiköltöztetése és a terület rehabilitációja, ami többéves program és jelentős városképi változást hoz majd. Emellett körforgalmat alakítanak ki a Királysor és a Géza utca kereszteződésében. Minderről  sajtótájékoztatóján számolt be Víziváros önkormányzati képviselője. Dr. Horváth Miklósné a városi költségvetésről is beszélt, amely stabil működést tesz lehetővé és minden városrész továbbfejlődését biztosítja.
Tovább...
 
SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOK - MINDEN HÓNAP 5. NAPJÁIG FOLYÓSÍTJÁK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 03.

Image

Március 1-től az aktív korúak foglalkoztatási támogatását illetve az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatást (korábbi rendszeres szociális segély) is a járási hivatalok állapítják meg a települési jegyzők helyett, továbbá a támogatás folyósítását is a Kormányhivatal végzi, minden hónap 5. napjáig.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14532 - 14542 / 20492